Download document

HOFSTEDE, BregjeDrift

…..
Ook toen we samen waren bleef dit de beste manier om de afstand te overbruggen. Als ik teruggetrokken was, of ver afgedwaald in een voor hem onbegrijpelijke bui, was een fysieke krachtmeting de makkelijkste manier waarop hij me bereiken kon. Hij pakte mijn polsen en dwong ze boven mijn hoofd, of drukte me achterover op het bed. Altijd verzette ik me. Mijn zoenen leek op bijten, maar ik hapte tenminste.

…..
Dit is wat ik van mijn dagboek wil: de naakte waarheid over mezelf. Me blootgeven, inclusief de wonden. Kunnen ze mooi drogen aan de lucht. Toch lijkt elke betekenis een andere te maskeren, die gênanter en duisterder is. Ik ben bang dat als ik werkelijk diep zou graven, en alle lagen van zogenaamde zelfreflectie afpel, ik niet stop bij het meisje in het panterpak maar bij het beest eronder. En dat de woorden die ik het liefst zou willen afschudden het beste bij mij passen.

…..
Maak het mensen makkelijk om van je te houden, liefje. Je moet een beetje mee kunnen draaien met de wereld. Anders wordt het een eenzame bedoening.

…..
Overdag lukte dat me wel, maar ’s nachts ging ik, terwijl ik met mijn ogen dicht in bed lag, in gedachten onze situatie af, zoals je met je tong een pijnlijke tand betast, en leek elk gaatje een krater.

…..