Test
Download document

VUIJSJE, RobertAlleen maar nette mensen

…..
Volgens Afrikanen denken Surinamers en Antillianen dat ze beter zijn, alleen omdat ze Nederlands spreken. Amsterdammers kijken neer op de rest van Nederland. De rest van Nederland vindt dat ze in 020 kapsones hebben.

Het zijn niet alleen Turken – alle mensen die ze allochtonen noemen, zijn boos op Marokkanen, omdat die hun een slechte naam geven.

Marokkanen zijn boos op iedereen.

…..
Zijn zogenaamde vrienden waren de hoofdredacteur van de kwaliteitskrant en de beroemde columnist. Ze hadden hun echtgenotes meegenomen. ‘Het is een paar jaar geleden dat Fortuyn werd doodgeschoten,’ zei de hoofdredacteur van de kwaliteitskrant. ‘Maar de Fortuynistische beweging blijft sluimeren in de grote steden.’ We gingen aan tafel, het was duidelijk dat de hoofdredacteur van de kwaliteitskrant de komende minuten aan het woord zou zijn.

…..
‘Het eten is bijna klaar’, riep Rowanda uit de keuken. ‘Hebben jullie honger?’ Het bleef stil. Ik riep terug dat we honger hadden. Het was weer stil. Totdat Rowanda en Janine de pannen op tafel zetten, naast een stapel borden. Daarnaast lagen door elkaar wat vorken, lepels en messen. Ook stonden er een fles cola, een fles Fanta, en een paar glazen. Mijn moeder onderzocht het eten. ‘Hoe heet dit gerecht?’ vroeg ze. ‘Rijst,’ zei Janine, ’Met kip en groente. ’’Maar hoe heet het?’ vroeg mijn moeder. ’Rijst. Met kip en groente,’ zei Janine.

…..