Test
Download document

BOUTEN, GuyDe bende van Nijvel

…..
Arlette was een frisse en vriendelijke vrouw. Ze droeg rond de hals een opvallend gouden plaatje afgezet met briljanten waarop ‘Pancho’ gegrift stond, de naam van haar overleden ex, een Manouche. Door haar huwelijk leerde ze de clan-De Staerke kennen. Haar zoon Serge kwam vaak in aanvaring met het gerecht en dat vergalde haar leven. Ze liet me zijn lijvig dossier inkijken. Eerst waren er de banale vechtpartijen en openbare dronkenschap, maar later volgden diefstal, verkrachting en pooierij. Ondanks het inhuren van de dure strafpleiter Guy François moest Serge in totaal vier jaar brommen. Ze had het woord ‘brommen’ gebruikt, een teken dat ze het Bargoens onder de knie had. Haar drukke bezigheden in de Number One waren volgens haar de oorzaak geweest dat Serge opgroeide voor galg en rad en daar had ze nu spijt van. Zijn vrouw Belinda prostitueerde zich in de Hawaï, een bar in de Markstraat. Kort na de geboorte van hun dochtertje belandde Serge na een zoveelste veroordeling opnieuw in de cel. Bij zijn vrijlating sloegen de stoppen door toen hij vernam dat Belinda een nieuwe vriend had. Hij wilde zijn oude vlam voor zich alleen, kreeg ruzie en werd gedood met een riotgun gekocht bij Dekaise in Waver.

…..


Bouhouche, Beijer, Beuckels en de anderen

…..
De memoires van Bouhouche

….. Max ( Buslik ) verving mijn Algerijnse vader, die ik nooit gekend heb. Verklaart dat mijn haat voor Arabieren? In Sint-Joost ontmoette ik ook Gerald Damseaux en Jacques Duriau, die later bij de Staatsveiligheid gingen werken. Tijdens de zomervakantie heeft Bob Beijer zich bij ons groepje aangesloten. Hij was de geadopteerde zoon van een vishandelaar in Schaarbeek. We sympathiseerden allemaal openlijk met extreemrechts, met name met de ideeën van de facho Léon Degrelle. In Brussel was VDB ons politiek idool.

April 1974. Op 22-jarige leeftijd ga ik in dienst bij de Rijkswacht. Na de verplichte opleiding bij het Mobiele Legioen, merkte de Generale Staf mijn talenten. Ik werd speurder bij de BOB, afdeling drugs. Commandant Léon François en zijn adjunct André Cammerman werkten toen undercover voor de Nationale Drugsbrigade. Echte professionals, zeer close met de Amerikanen van de DEA en hun baas Frank Eaton.

…..
Het vliegtuig met de VN-topman (Dag Hammerskjöld ) stortte neer op 18 september 1961 in Ndola vlakbij de grens tussen Rhodesië (nu Zambia) en Katanga. Deze opstandige provincie werd toen gesteund door buitenlandse huurlingen en was verwikkeld in een bloedige secessieoorlog. ( Roger) Beuckels getuigde dat hij als piloot van een Fouga CM-170-Magister de waarschuwingsschoten loste, waardoor het vliegtuig van de Zweedse diplomaat crashte. Maar dit was volgens Beuckels niet de bedoeling. Het was zijn opdracht om het vliegtuig van koers te doen veranderen naar Kolwezi, waar Katangese toppolitici de VN-diplomaat opwachtten om hem tot tegemoetkomingen te verplichten. Beuckels kon geen gevechtsvliegtuig besturen. Waarom nam hij de rol van zondebok op zich? Hij handelde ongetwijfeld in opdracht.

…..
Beuckels verleende ongetwijfeld hand- en spandiensten aan een geheime dienst zoals duidelijk bleek in 1967. We zullen aantonen dat hij daarna fungeerde als een ‘slapende cel’, die tijdens de ‘loden jaren 80’ werd geactiveerd om de vuile karweien van de zogenaamde Bende van Nijvel op te knappen.

…..
We zullen verder aantonen dat Beuckels de ‘killer’ was, die onder meer schoot met een FN pistool kaliber .22LR. en verscheidene slachtoffers maakte. We onderzoeken ook of hij als de tipgever functioneerde en zo aan de Delta-cel toeliet twee zakken op te vissen in het kanaal te Ronquières met Bendewapens en andere attributen, waaronder een kogelvrij vest met een bloedvlek. Het is niet uitgesloten dat Beuckels in 1985 in Aalst een schampschot door een politiekogel opliep in de halsstreek en dat hij daarom de mysterieuze messteek verzon, waarvoor hij nooit klacht indiende. Zijn DNA is in elk geval niet meer opspoorbaar, want zijn lijk werd gecremeerd.

…..