Download document

GEENS, HildeBeetgenomen

…..
‘Bekijk de reportage die Gerard Rogge over Bouhouche heeft gemaakt voor de RTBF-uitzending Au Nom De la Loi. Daar zegt Bouhouche over de mensen die hij staat te bekijken die uit de tunnel komen aan het Centraal Station: “Ces minables.” ‘Schooiers.’ Dat is Bouhouche, die verachting. Het psychiatrisch verslag is veelzeggend: een briljante jongen, maar heel getroubleerd, hij wil afrekenen met het systeem. Bouhouche is intelligent, hij is zelfs superieur intelligent, zeer observerend en precies in zijn denken en zijn concentratie. Maar hij heeft remmingen, verliest soms zijn kalmte, kan koud razend worden. Dan kan niets hem nog stoppen.’

(Mendez-speurder)

…..
Maar met de rijkswacht hadden ze een appeltje te schillen, en wat voor een. Tot in 1981 leken ze het prima naar hun zin te hebben bij de BOB van Brussel op de afdeling drugs. Ze stonden erg goed aangeschreven, vooral Beijer, en Bouhouche van zijn kant genoot van een bijzondere bonus. Hij gebruikte de faciliteiten van zijn werk voor het uitbouwen van zijn misdaadorganisatie. Bouhouche zoog de knowhow over de werking van het justitie-apparaat en de mensen die het bemanden op als een spons, terwijl hij dagelijks kon vaststellen welke gigantische hoeveelheid geld er omging in de drugskartels.

…..
Madani Bouhouche alias Ducon (‘Van de Kloot’), alias Castaldo, alias Van Vliet, alias Pascal Jamin, alias Paul van de Vijve, alias Pollack, was dertig jaar toen de Bende van Nijvel aan haar bloedig parcours begon.

…..