Download document

DAUTZENBERG, A.H.J.


Extra tijd

…..
Het duurde niet lang of het team werd thuis uitgenodigd. Om te barbecueën in de tuin van de trainer. Werner en hij hadden nog nooit met hun ouders gebarbecued. Hun moeder schoof aan en werd enthousiast op genomen in de groep. De door de jongens meegebrachte cassettebandjes gingen in de recorder en het feest begon. Het duurde tot diep in de nacht.

Marcel en Werner waren uiteraard niet uitgenodigd.

Zij moesten bovendien vroeg naar bed, want om vijf uur liep de wekker af, de krantenwijk wachtte. Hun ouders hielden daar geen rekening mee. Ze hadden plezier met de jongens van de A2.

Het werd nog erger. Met twee spelers uit zijn elftal kon zijn vader goed opschieten. Ze kwamen veel over de vloer in huize Meulenberg. Ze aten mee en bleven in de vakantie zelfs logeren. Door het open raam ving Marcel de warme gesprekken in de tuin op – ze zaten in zijn herinnering altijd buiten. Gustaaf informeerde naar de voortgang op school. Gustaaf sprak met ze over hun liefdesleven… Pardon?

Gustaaf.

Met dikke ogen van een slapeloze nacht stapten Marcel en Werner ’s morgens op de fiets om hun krantenwijk te rijden. Bij thuiskomst zaten hun ouders samen met een van de jongens gezellig te ontbijten

…..